إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

طريقة الفول النابت

تقليص
X
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • طريقة الفول النابت

    طريقة الفول النابت
    فول
    بصلة كبيرة
    4 فصوص توم
    زيت ذرة
    التحضير
    - نجيب الفول الناشف و ننقيه كويس ونحطه في علبه
    - ننقعه في ميه من الحنفيه " مش مغليه ولا سخنه " لمده يومين بس نغيره الميه اليوم التاني علشان مايعفنش....
    - نصفيه كويس و نشطفه و نجيب صنيه و نحط فيها فوطه مبلوله كويس " مش منديه" و نحط فيها الفول و نغطيه بباقي الفوطه .....

    و نغطيه بكيس نايلون لمده يومين برضه بس اليوم التاني نفتح عليه و لو لقينا الفوطه نشفت شويه نروح بلينها بحبه ميه علشان الفول ينبت حلو
    - نشيل الفول من الفوطه و نشطفه كويس و بكده يبقي جاهز علي الطبخ..

    لو مش عايزه تطبخيه يومها ممكن تشيله في التلاجه في كيس نايلون و تطبخيه تاني يوم
    الطهى
    طريقه طبخه

    1- نجيب الفول بعد ما نشطفه كويس
    - نجيب بصله كبيره و نقطعها حلقات و حوالي 4 فصوص ثوم و نقطع كل فص نصين و بعدين نجيب حله و نحط فيها شويه زيت ذره و نشوح البصل و لما يدبل نحط الثوم و نقلب ...
    بعد ما يصفروا نحط عليهم الفول و نشوحه كويس بتاع 3 دقايق كده.
    4 - نكون غالين ميه -انا بسخن البويلر علي ما اشوح الفول يكون غلي- و اول ما الفول يتشوح نروح حطين الميه المغليه عليه و نحطله ملح و كمون و نسيبه يستوي

    تقريبا بيستوي في حوالي ربع ساعه
    بس كده .... الحمد لله الفول استوي
    نجيب طبق حلو كده و نغرف الفول و هو سخن مولع ... و ممكن نعصر عليه لمون بيبقي حلو قوي
يعمل...
X